Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποτέ ξανά στο τίποτα.



Χρόνια ολόκληρα χάνουμε μέσα στον πόνο και στην απελπισία γιατί έχουμε μάθει να αρκούμαστε στο τίποτα που το βαπτίζουμε κάτι και στο ελάχιστο που το νομίζουμε μέγιστο. Μεγαλοποιούμε φλερτάκια σχεσούλες συναισθήματα έχοντας πείσει τον εαυτό μας πως αυτό που νιώθουμε είναι μεγάλο και ξεχωριστό και δε θα βρούμε κάτι καλύτερο από αυτό. Γιατί αφού είναι δικό μας συναίσθημα άρα θα είναι και μεγαλύτερο όλων των άλλων και ο πόνος μας θα πρέπει να είναι ξεχωριστός.

Ο Osho το περιγράφει καλύτερα από μένα όταν λέει πως "Ακόμη κι αν πρόκειται για δυστυχία, το Εγώ δεν θέλει μια συνηθισμένη δυστυχία, θέλει μια εξαιρετική δυστυχία! Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, θέλει κανείς να είναι ο πρώτος." 

Γι' αυτό και κάνουμε βουνό τα μικροπράγματα και μετά από κάθε ερωτική σχέση που αν την βλέπαμε σαν παρατηρητές από έξω θα την θεωρούσαμε αστεία, νομίζουμε πως ήρθε το τέλος του κόσμου και χάσαμε τον μεγαλύτερο έρωτα του σύμπαντος.

Ο έρωτας όμως όταν θα έρθει σαν Έρωτας στη ζωή μας θα μας δώσει να καταλάβουμε πως όσα ζήσαμε πριν και μας κρατούσαν πίσω για δεκαετίες σίγουρα ήταν δυνατά και σημαντικά και μας σημάδεψαν, ήταν όμως πόθος, πόνος, ελπίδα, χαρά, προσμονή, απελπισία ίσως και πολλά άλλα ... αλλά δεν ήταν Έρωτας.

Συνειδητοποιείς πως στη ζωή όλα όσα ζούμε θετικά και αρνητικά είναι φτιαγμένα για να μας εκπαιδεύσουν και να μας προετοιμάσουν γι αυτό που θα όταν θα έρθει θα αξίζει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους ώστε να μπορέσουμε να το εκτιμήσουμε και να το χαρούμε.

Γιατί αυτός ο πραγματικός Έρωτας θα σβήσει μέσα σε μικρό διάστημα όλα όσα συσσωρευμένα τραύματα κουβαλάς μέσα σου από όλα αυτά που έπαθες κι έμαθες, θα σου αλλάξει την κοσμοθεωρία και την στάση ζωής και θα σου δώσει να δεις πόσο ανούσιες και μάταιες είναι οι αναλύσεις που έκανες χρόνια ολόκληρα πάνω στο θέμα αυτό. Θα είναι τόσο εύκολος που δε έχει καμία σχέση με όσα γνώριζες σε σημείο που να απορείς γιατί δεν πονάς δε στεναχωριέσαι δεν πιέζεσαι. Ξεχνάς το παρελθόν γιατί έχεις κατανοήσει με πόσο ανούσια πράγματα καταπιανόσουν και κάνεις στάση ζωής το τα ζω όλα ή δε θέλω τίποτα. Γιατί πλέον ξέρεις πως είναι να έχεις στη ζωή σου το σημαντικό και δε μπορείς να συνεχίσεις να ασχολείσαι με το τίποτα.







1 σχόλιο: