Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Dragon Wars: D-War (2007)

Είχα καιρό να δω ταινία έχοντας ολόκληρη την προσοχή μου στραμμένη σε αυτήν ώστε να μπορώ έπειτα να γράψω ένα κείμενο για να το δημοσιεύσω στις σελίδες αυτού του blog και επιτέλους μπόρεσα να το κάνω σήμερα. Ήθελα η ταινία να είναι εύκολη εύπεπτη και διασκεδαστική και να μην έχω πολλές απαιτήσεις από αυτήν έτσι επέλεξα το Dragon Wars (2007) . Είναι μερικές ταινίες με απλοϊκό σενάριο που σε διασκεδάζουν με τα εφέ τους και σε κάνουν να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Δυστυχώς η  συγκεκριμένη σε καμία περίπτωση δεν είναι μια από αυτές. 







Μια επιτυχημένη ταινία είναι ένας συνδυασμός από πολλά συστατικά και ένα από τα βασικότερα αν όχι το ποιο σημαντικό είναι το καλό σενάριο που επιτρέπει την λογική και κατανοητή εξέλιξη της ιστορίας που βλέπει ο θεατής να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του. Όσα περίεργα και φανταστικά και να βλέπει να του προσφέρονται στο πανί αν ο σκηνοθέτης έχει φροντίσει το καλό σενάριο και η πλοκή να επεξηγεί στον θεατή και να του δικαιολογεί - επεξηγεί την ιστορία, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες αυτός να φύγει ευχαριστημένος από την αίθουσα. Το Dragon Wars λοιπόν στον τομέα αυτόν είναι μια καταστροφή και μισή. Μετά το δεκάλεπτο αρχίζεις να αγχώνεσαι από όσα βλέπεις και να αναρωτιέσαι που ακριβώς έχασες το νόημα,γύρω στο ημίωρο έχεις σταματήσει να προσπαθείς να κατανοήσεις τι και ποια λογική εξήγηση έχει αυτός ο χαμός που παρακολουθείς και στην ώρα επάνω έχεις παραδώσει εντελώς πνεύμα και διάθεση και παρακαλάς να τελειώσει αυτό το μαρτύριο που ζεις για το οποίο αποδέχεσαι πως ότι και να έκανες, όσο έξυπνος παρατηρητικός και να ήσουν άκρη δε θα έβγαζες. Η ιστορία λοιπόν που τελικά βγαίνει τόσο κωμική χωρίς να το θέλει συνοψίζεται στα εξής . Κάθε 500 χρόνια δυο μεγάλοι δράκοι ένας καλός και ένας κακός έρχονται στη γη και ψάχνουν μια κοπέλα με ένα τατουάζ και όποιος την φάει γίνεται παντοδύναμος. Αν είναι ο καλός πάει στον παράδεισο για να αράζει με άλλες δράκαινες ενώ αν είναι ο κακός καταστρέφει τον κόσμο γιατί έχει νεύρα και γιατί όλοι οι κακοί τέτοια κάνουν αλλιώς οι άλλοι κακοί θυμώνουν και τους διώχνουν από το σωματείο και μετά δεν έχουν που να πηγαίνουν να πίνουν μπύρες.



Από ένα σημείο και μετά η ταινία έπαιζε γίνονταν χίλια τόσα ακαταλαβίστικα στην οθόνη άλλα όσο και να ήθελα το μυαλό μου ταξίδευε σε άλλη γη σε άλλα μέρη και σε μαγικά νησιά που θέλω να βρεθούμε καθώς τα ανεκτά ψηφιακά εφέ που κατακλύζουν κάθε σκηνή σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να αναπληρώσουν την ανυπαρξία της ταινίας σε όλους τους άλλους τομείς. Ανύπαρκτες ερμηνείες αστείοι χωρίς να το επιδιώκουν οι ίδιοι διάλογοι και μηδενική λογική σχεδόν σε κάθε σκηνή σε κάνουν να μη μπορείς να απολαύσεις την ταινία και να μη μπορείς να την χαρακτηρίσεις και καλή. Είναι κρίμα να κυκλοφορούν τόσο απογοητευτικά φιλμ. Μου αρέσουν αρκετά οι ταινίες με δράκους και στοιχεία φαντασίας αλλά δε μπορώ να βρω ελαφρυντικά σε μια ταινία που δεν έχει κάνει καμία σοβαρή προσπάθεια να σταθεί σε ένα καλό επίπεδο και να σεβαστεί τον θεατή που θα πληρώσει για να την δει.



2,5 / 10 Κακή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου