Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Vamp U (2013)

Έχω ξαναγράψει πόσο εκτιμώ ορισμένες ταινίες που δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά και το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν είναι διασκέδαση και πως ορισμένες φορές πιάνω τον εαυτό να κουράζεται από τις βαριές ταινίες και να θέλει να παρακολουθήσει κάτι ανάλαφρο όπως είναι και το σχετικά χαμηλών απαιτήσεων νεανικό Vamp U (2013). Εντάξει πόσο σοβαρά να πάρεις από μια νεανική ταινία με χαμηλό προϋπολογισμό με ηθοποιούς ότι νάναι και με βρυκόλακες και τι απαιτήσεις να έχεις εκτός από το να σπάσεις πλάκα με όσα θα δεις; 


Ο Wayne είναι ένας καθηγητής ιστορίας στο κολέγιο που εντελώς συμπτωματικά είναι αρχαίος σε ηλικία και βρυκόλακας, όμως είναι ακίνδυνος καθώς δε μπορεί να βγάλει τα δόντια του και να δαγκώσει κανέναν. Η ανικανότητα του οφείλεται στο γεγονός πως 300 χρόνια πριν άθελα του σκότωσε τη γυναίκα που αγαπούσε, τον μοναδικό έρωτα της ζωής του την Mary κάτι που δεν ξεπέρασε ποτέ του. Όταν θα γνωρίσει μια μαθήτρια του την Chris και θα έχει ερωτική σχέση μαζί της θα θεραπευτεί και θα κάνει το λάθος να την μεταμορφώσει σε βρικόλακα. Χωρίς να το γνωρίζει η Chris είναι η κόρη της Mary που δεν έχει πεθάνει.  H Chris θα αρχίσει να μετατρέπει σε βρικόλακες τους πάντες στο κολέγιο κάτι που θα αναγκάσει τον Wayne και μερικούς μαθητές να την αντιμετωπίσουν και να βάλουν τέλος στα σχέδια της. Όπως καταλαβαίνει κανένας το σενάριο δεν είναι και τίποτα το τρομερό απλά εξυπηρετεί στο να στήσει το πλατό για να δούμε την τελική σύγκρουση ανάμεσα στους καλούς πρωταγωνιστές και την κακιά βρικολακίνα. Είναι κωμωδία οπότε μην περιμένετε καμιά σκηνή τρομαχτική ή εξεζητημένη.

 
Η ταινία σε διασκεδάζει μέχρι ενός σημείου και τίποτα παραπάνω δεν έχει κάτι για το οποίο να πρέπει οι συντελεστές της να είναι περήφανοι εκτός ίσως από τις όμορφες κοπέλες που γυρνάνε χωρίς να έχουν και πολλά πράγματα να κάνουν στην οθόνη. Εντάξει το είδος ταινιών με βρυκόλακες μόδα ήταν και πέρασε και δε μας έδωσε και κάτι το συγκλονιστικό οπότε δεν περίμενα και κάτι το νέο το πρωτοποριακό το πρωτότυπο. Υπάρχει πάντως μια αίσθηση προχειρότητας και απειρίας στην ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος της και οι σκηνοθέτες της δείχνουν πολύ βιαστικοί και άπειροι με αποτέλεσμα η ταινία να μην έχει συνοχή και σε μερικά σημεία να μοιάζει με συνοχή σκηνών και όχι με ταινία που να έχει κανονική ροή. Ούτε και οι ηθοποιοί μας λένε κάτι το επίπεδο τους είναι αρκετά μέτριο και ειδικά οι κοπελίτσες παίζουν με το σώμα και τη σεξουαλικότητα περισσότερο παρά με την υποκριτική τους τέχνη. Εντάξει δεν είναι κάτι που δε θα το ξεχάσεις σύντομα, δεν είναι μια ταινία που να μπορείς να βρεις να της δώσεις πολλά εύσημα αλλά βλέπεται και σου προσφέρει μια δυο σκηνές χαμόγελου.


4,5 / 10 Αδιάφορη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου