Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Guns, Girls and Gambling (2011)

Είναι μερικές ταινίες που ξεκινάς να της δεις χωρίς να γνωρίζεις τίποτα γι αυτές και σε εκπλήσσουν ευχάριστα και το Guns , Girls and Gambling (2011) είναι μία από αυτές. Όχι γιατί θα διεκδικήσουν ποτέ κανένα κινηματογραφικό βραβείο ή θα αποκτήσουν ποτέ παγκόσμια αναγνώριση αλλά γιατί είναι ειλικρινείς σε όσα σου προσφέρουν και μέσα από τη χαλαρή προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζουν την ύπαρξη και τη δημιουργία τους σου χαρίζουν αγνή και αυθεντική διασκέδαση.
 



Το σενάριο της ταινίας είναι ένα χάος και μισό και από ένα σημείο και μετά το ξεχνάς γιατί στην οθόνη σου εμφανίζεται μια ατελείωτη παρέλαση από απίστευτους χαρακτήρες καρικατούρες που όμως θα μπορούσες να τους συναντήσεις στη ζωή σου. Πάνω κάτω η ιστορία σχετίζεται με την προσπάθεια κάποιων απίστευτων τύπων να βρουν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους μια κλεμμένη από ένα καζίνο ινδιάνικη μάσκα. Μικροσκοπικοί νάνοι πανύψηλες εντυπωσιακές ξανθιές μυώδεις Ινδιάνοι αγύμναστοι αστυνομικοί γραφικοί μιμητές του Έλβις όλοι στη χαβούζα όλοι ρίχνονται στο μπλέντερ μιας εξωφρενικής ιστορίας που όμως σε διασκεδάζει σε όλη την διάρκεια της και στο τέλος σε αφήνει με ευχάριστη γεύση στο στόμα.



Σε ότι αφορά τους συντελεστές της ταινίας είναι φανερό ότι διασκεδάζουν αυτό το πανηγύρι όσο κι εμείς και αυτό φαίνεται  στις ερμηνείες τους που είναι εξεζητημένες και καρικατουρίστικες εφάμιλλες των χαρακτήρων τους. Ο αντιπαθητικός εκ φύσεως και λίγος σαν ηθοποιός Christian Slater ούτε κι αυτός δεν καταφέρνει να χαλάσει το κλίμα στην ταινία, ο Gary Oldman είναι όπως πάντα καλός ενώ ο σκηνοθέτης τους αφήνει να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να νοιάζεται ιδιαίτερα για ερμηνείες και αληθοφάνεια γιατί έχει για όπλο στα χέρια του ένα πανέξυπνο σενάριο που δε χάνει σε κανένα σημείο το ρυθμό του και δεν κάνει κοιλιά.

Συμπερασματικά μιλάμε για μια ταινία που με αυστηρά κινηματογραφικά κριτήρια δεν της βάζεις μεγάλο βαθμό, δεν είναι αριστούργημα το γνωρίζει και δεν κάθεται να το παραστήσει. Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ ταινία που να με διασκέδασε περισσότερο από αυτήν εδώ και πολύ καιρό και που να με έκανε να περάσω τόσο καλά βλέποντας της. Γι αυτό τον λόγο και μόνο της βάζω έναν βαθμό παραπάνω .


7/10 Καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου