Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Cult (2007)

Το Cult (2007) είναι μια ακόμη ταινία τρόμου που διάλεξα για να περάσω την ώρα μου. Αν κρίνω από τις τελευταίες του είδους που έχω δει μάλλον πρέπει να ξεκόψω λίγο από το genre γιατί ειλικρινά δε θυμάμαι την τελευταία που να μη με έκανε να μετανιώσω τη στιγμή που πάτησα το πλήκτρο έναρξης στο Dvd Player μου. Σε αυτή τουλάχιστον ήμουν υποψιασμένος ότι δεν πρέπει να περιμένω πολλά και έτσι δεν έπεσα από τα σύννεφα.



Κάπου εδώ γράφω την υπόθεση της ταινίας και ζητώ συγγνώμη αλλά αν δεν την αντέγραφα από αλλού δεν υπήρχε περίπτωση να τη θυμάμαι και να την γράψω. Από τη μέση της ταινίας και μετά προσπαθούσα κι έδινα αγώνα για να μη με πάρει ο ύπνος και δε θυμάμαι λεπτομέρειες και στην τελική προς το τέλος δεν έβγαζα και κανένα νόημα από όσα ακατανόητα και κακόγουστα διαδραματίζονταν στην οθόνη. Η Mindy η καλύτερη μαθήτρια ενός κολεγίου μελετάει για την πρακτική της τις διαφορές ανάμεσα στην θρησκεία και την αίρεση και μαζί με τρεις συμμαθητές της θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά είχε συμβεί είκοσι χρόνια πριν σε μια μαζική δολοφονία μιας αίρεσης στην Καλιφόρνια. Από εκεί και μετά δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω γιατί όλα ήταν ασυνάρτητα και χαοτικά. Κάτι σχετικό με ένα καταραμένο μενταγιόν που όποιος το αποκτά αυτοκτονεί τη μητέρα της Mindy που είχε πεθάνει τότε με την αίρεση και λοιπά και λοιπά.



Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο διακριτικός μπορώ και θα πω ότι η ταινία αυτή είναι ένα ανέκδοτο και μισό και είναι με διαφορά η χειρότερη από όσες έχω δημοσιεύσει εδώ μέσα. Τι να πρωτογράψω δεν ξέρω από τα όσα έχει ή  μάλλον καλύτερα που δεν έχει και που την χαρακτηρίζουν τόσο αποτυχημένη. Το σενάριο είναι τόσο απλοἱκό παιδικό και κλισέ που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως πήρε έγκριση για να γίνει ταινία. Το casting είναι απόλυτα λάθος και το πιο χαρακτηριστικό που θα αναφέρω είναι πως η καθηγήτρια στην ταινία που είναι όλη μέρα μέσα στα βιβλία είναι μια πλαστική ξανθιά που σε ταινία με strippers θα μπορούσε όντως να ταιριάζει. Τα ειδικά εφέ γιατί τρομάρα τους είχαν κι εφέ είναι ότι χειρότερο και φτηνιάρικα μπορείς να φανταστείς ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι σίγουρα ότι μπόρεσαν να βρουν στις εκπτώσεις. Δε θα πω περισσότερα, η ταινία είναι απαράδεκτη σε όλα και το μόνο που σου προσφέρει είναι ένα τρομερό αίσθημα ανακούφισης όταν ανακαλύπτεις ότι τελειώνει και γλυτώνεις από το μαρτύριο της θέασης της.

1,5 /10 Τραγική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου