Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

You know nothing Jon Snow ...

Το Game of Thrones (2011) είναι από τις αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές.Κι αυτό γιατί μας μεταφέρει στην μικρή οθόνη τις ιστορίες που διαδραματίζονται στον σκοτεινό και μυθικό κόσμο του Westerosπου που ξεπήδηξε από την πένα του George R. R. Martin στην επική σειρά βιβλίων του A Song of Ice And Fire.Μια σειρά που όταν έπεσε στα χέρια μου δεν είχα άλλο σκοπό ατη ζωή μου από το να την τελειώσω και διάβασα σε χρόνο ρεκορ τις 4300 σελίδες που συνολικά έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα στα 5 του βιβλία.


Σίγουρα δεν είναι η πρώτη σειρά που έχει βασιστεί σε βιβλία επικής φαντασίας αλλά αυτό που την ξεχώρισε από την αρχή είναι η πιστότητα και ο σεβασμός στην περίπλοκη ιστορία και στην πολυπλοκότητα του κόσμου στην οποία μας ταξιδεύει.Μιλάμε για υπερπαραγωγή με προσεγμένες λεπτομέρειες και τόσο πιστή στην πηγή της που βλέπεις πραγματικά τις εικόνες και την ιστορία που έχεις πλάσει στο μυαλό σου διαβάζοντας τα βιβλία να ξετυλίγονται στην οθόνη.Ολα είναι επικά και επιβλητικά όπως αρμόζει σε μια τετοια ιστορία.Οι ηθοποιοί είναι καλόι σε αυτό που κάνουν και οι παραγωγοί δεν κάνουν υποχωρήσεις στην ποιότητα ούτε αλλαγές στην ιστορία που σε κάποια σημεία είναι υπερβολικά σκληρή και σκοτεινή για τηλεοπτικό προιόν. Και αυτό το εκτιμάς και τους το αναγνωρίζεις.


Επιπλέον όπλο για την επιτυχία της σειράς είναι ότι το Game of Thrones προβάλλεται στο καλωδιακό κανάλι HBO κάτι που του επιτρέπει να είναι αυθεντικό και να μπορεί να δείξει με ακρίβεια την βαρβαρότητα και τον ρεαλισμό των βιβλίων.Οι σκηνές άγρια βίας και σκληρού σεξ και η απαισιοδοξία και τραγικότητα των ηρώων και αντιηρώων που περνούν από το βιβλίο στην οθόνη δύσκολα δε θα μπορούσαν να προβληθούν σε ελεύθερο αμερικάνικο κανάλι.Γιατί ο κόσμος του ASOIAF και οι ιστορίες των 7 οικογενειών που αντιμάχονται για τον θρόνο του Westeros δεν είναι για αδύναμα στομάχια.  

Η σειρά που άλλαξε ποιοτικό επίπεδο στα τηλεοπτικά δρόμενα την άνοιξη του 2013 θα επιστρέψει με την τρίτη σαιζόν της που θα πραγματεύεται τις σελιδες του τρίτου βιβλίου της πενταλογίας A Storm of Swords .

9/10  Καταπληκτικό .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου