Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

2013 πλέον


Ποτέ μου δεν τα πήγαινα καλά με τις γιορτές και τις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες γιορτάζεις ασχέτως της διάθεσης σου γιατί "πρέπει" να γιορτάσεις για να συμβαδίζεις με τους υπόλοιπους. Εδώ και μερικά χρόνια κι όσο μεγαλώνω η στιγμή της αλλαγής του χρόνου δε μου λέει κάτι μην πω πως δε μου λέει τίποτα απολύτως. Ούτε πιστεύω πλέον ότι πρέπει να γιορτάσουμε κάτι που δεν υπάρχει για να δικαιολογήσουμε και να τιμήσουμε ότι γράφει ένα ημερολόγιο.

Ακούς πολλούς να είναι πάντοτε τέτοια εποχή εντελώς αποφασισμένοι για αλλαγές. Πάντα τέτοια εποχή το θυμούνται και ορκίζονται κιόλας ότι όλα θα τα αλλάξουν. Δηλώνουν με σιγουριά πως με το νέο χρόνο θα κάνω θα ράνω θα αλλάξω μπλα μπλα μπλα.

Τι λέτε ναι ε ; Είναι συγκινητικό πάντως να διαπιστώνεις ότι ακόμα και στην ηλικία πάνω από τα τριάντα πέντε υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κοροϊδεύουν τόσο εύκολα τον εαυτό τους για να νιώθουν καλύτερα. Αν αυτό που σε εμπόδιζε να τα κάνεις όλα αυτά στο παρελθόν ήταν ένας αριθμός σε μια ημερομηνία στα χαρτιά γιατί δεν το έκανες τόσα χρόνια και το θυμάσαι μόνο όποτε αλλάζει ο χρόνος; Μακάρι να ήταν τόσο απλό να αλλάξεις πραγματικά μια ζωή. Αλλά ποτέ δεν είναι γι αυτό και σε 2-3 μέρες πάλι θα κάνεις όσα έκανες μέχρι σήμερα στη ζωή σου και θα βρεις μια δικαιολογία για να μην κάνεις όσα υποσχέθηκες. Ο άνθρωπος αλλάζει πραγματικά μόνο από μέσα και με μακροχρόνιο αγώνα και κόπο, όχι από έξω και εξαιτίας και για χάριν μιας ημερομηνίας .

Ο χρόνος όπως τον έχουμε δημιουργήσει δεν υπάρχει είναι μια ανθρώπινη δημιουργία για να εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες και τίποτα άλλο.Καμιά αλλαγή δε γίνεται στο σύμπαν την 1η Ιανουαρίου και αυτή είναι η αλήθεια. Και οι κλισέ ευχές είναι σαν τα όνειρα, αν είχαν καμιά πραγματική αξία θα είχαν φορολογηθεί.



Όπως και να χει... Καλή χρονιά να έχουμε.
Φέτος διαθέτουμε και το blog. Μεγαλοπιαστήκαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου